Bivaxdukar

Av återbrukat tyg och närodlat bivax

Tillfälligt slut

Vill du plastbanta?

Bivaxdukar är ett miljövänligt och klimatsmart alternativ till engångsmaterial så som plastfolie och aluminiumfolie. De har en lagom klibbighet vilket gör att du enkelt kan forma dem med din kroppsvärme från dina händer och de fäster vid sig själv.

Jag gör mina dukar av återbrukat tyg, som alltså är tvättade många gånger och är mjuka och förhoppningsvis har då alla farliga kemikalier försvunnit. Jag använder mig av närodlat täckvax från  som är det renaste och finaste vaxet. Täckvax är det vaxet som bina använder för att täcka sin mat med eftersom att det är naturligt bakteriedödande, motverkar mögelbildning och uttorkning och är i stort sett lufttätt samtidigt som det andas. Mitt täckvax är närodlat kommer från @katarinasträdgård och Helena van Loosdrecht.

De passar till förvaring av de flesta matvaror förutom rått kött,  rå fisk och kyckling. Lägg de heller inte på varm mat för då smälter vaxet. De är utmärkta till ost, grönsaker, picknickmackan, bröd, skålar med rester osv. och de håller för många användningar. 

Det blir inte bara miljövänligt, utan också väldigt fint i kylskåpet med dessa dukar. Vad kan man mera önska!

Mer information för hur du använder dem följer med din leverans.Kategorier