Tygbindor

Sydda med kärlek för oss kvinnor. Frakt ingår i priserna.

Billiga tygbindor

Vill du vara med och minska på sopberget av engångsmaterial köper du alternativa produkter, Jag syr bindor och trosskydd genom att återbruka tyg. Eftersom du kan tvätta dessa och använda dem under lång tid gör du en stor tjänst för miljön och på köpet även din plånbok genom att använda dem.

Men inte bara det. Tygbindor är miljövänliga, kroppsvänliga, sköna att bära, mycket billigare än engångs (i längden) och säkert något mer. Säg till om du kommer på något. Jag ligger lågt i pris eftersom min önskan är att så många som möjligt ska ha råd att köpa dem (det kostar ju en del i början). Jag har inte lagt ner så stor möda på att få dem vackra på något sätt för då går det lite fortare att göra dem och därav kan jag hålla ner priset. Men funktionen är ju precis lika bra ändå.

Som allt annat jag syr är mina bindor sydda av återvunnet material och detta medför att de kommer i olika tyger och jag har svårt för att lägga ut alla så att du kan välja tyg. Om du absolut vill ha någon speciell färg så kan du skriva det i meddelanderutan vid beställningen, det finns en chans att jag kan fixa det i så fall och det tar jag inget extra för.

Till de två största knappmodellerna har jag köpt ny Tencel till fuktspärr för just bindor mm. Det är ett fukttätt tyg med andasfunktion, tunt och smidigt, är gjort av träcellulosa och innehåller inga bekämpningsmedel eller kemikalier och är Öko-Tex certifierad. Alla biprodukter i tillverkningsprocessen är miljövänliga och biologiskt nedbrytbara. De andra bindorna har återvunnen fleece som fuktspärr ( jag läste att andra använde det), vilket jag hade svårt att förstå hur det skulle kunna hålla tätt. Men det gör det faktiskt och mycket bättre än förväntat.

Jag skickar med en liten folder på praktiska tips vid användandet.

Knappbindan finns i 5 olika storlekar: Trosskydd mini 15 cm, trosskydd 17 cm, dagbinda 24 cm, dagbinda extra 26 cm och nattbinda 30 cm med fickor så att du kan lägga i extra inlägg om du blöder väldigt mycket.

Dubbelbindan har jag än så länge bara gjort i 2 storlekar. Får se vilken efterfrågan det blir. Den finns som trosskydd 17 cm och dagbinda 24 cm. Den heter dubbelbinda därför att man kan skifta dyna 1 mot dyna 2 under dagen och behöver alltså inte byta hela om man inte vill. Dessa bindor blir lite tjockare än knappbindorna, men ändå smidiga och sköna. Personligen föredrar jag dem eftersom att jag rider. Knappen kan bli lite besvärlig då.


Recensioner från kunder:

Alexandra

"Hej! Tack så mycket för dem fina bindorna och trosskyddet, inte hunnit använda bindorna ännu men trosskyddet kändes inte ens! Satt som en smäck och var jätteskönt."

Alexandra

"Jag har nu provat bindorna också och de kändes inte heller, blev inte varmt och kliande som av engångs 😊."


Cecilia (har provat båda modellerna av påsarna).

"Jag är jättenöjd med bindorna, och även med trosskydden som är helt fantastiska.
Gällande tygpåsarna:
För min del som arbetar långa pass och mest använder större bindor tycker jag att påsen med dragsko varit bäst. Dels så var den rymligare och var enkel att öppna snabbt.
Påsen med dragkedja funkar fint för trosskydd men den rymmer mindre. Båda håller både fukt och lukt väldigt bra. Rekommenderar verkligen, stort plus att både påsar och bindor är gjorda av tillvarataget material och således gynnar miljön. Dessutom ger det en unik touch till varje produkt :
) ".


Camilla (har provat båda modellerna av påsarna).

"Jag föredrar påsen med dragkedja då den känns säkrare och känns mer diskret. Då jag även bär runt på böcker pennor och allsköns ting som lärare så riskerar heller inte nån pinal som ett gem eller liknande smita in.
Påsen med drag har jag hemmavid för att förvara innan tvätt vilket är perfekt.
Påsarna är fint tillverkade och känns robusta och starka. Rekommenderar verkligen som komplement med tygbindor".


Ylva

"Åh my god! Att använda dina tygbindor är det bästa ever. De är perfekta!"